Viquimarató a la Fundació Joan Miró

Fa unes setmanes se celebrava una primera jornada GLAM-Wiki organitzada entre l’associació Amical Viquipèdia i el Museu Picasso on es van exposar els principis d’un conjunt de projectes de col·laboració entre museus i viquipedistes arreu del món (GLAM és l’acrònim de Galleries, Libraries, Archives & Museums).

Àlex Hinojo, membre d’Amical Viquipèdia, ambaixador de Wikipèdia a Catalunya i viquipedista resident del Museu Picasso porta unes quantes setmanes posant fil a l’agulla i establint relacions entre Viquipèdia i diversos museus però no ha estat fins el passat dia 14 de setembre que es va realitzar una jornada específica d’edicions d’articles a la Viquipèdia en relació a l’obra de Joan Miró. En aquesta ocasió, arran de la propera inauguració de l’exposició Joan Miró. L’escala de l’evasió que s’ha dut a terme a la Tate Modern i que el proper 16 d’octubre serà inaugurada a la Fundació Joan Miró de Barcelona.

En aquest cas, determinades obres seleccionades per l’equip de conservació de la Fundació mostraran un codi QR al costat de la cartel·la. Aquest codi QR es dirigirà a l’entrada de Viquipèdia que els voluntaris han editat i ampliat en aquesta Viquimarató. A més a més, aquest codi QR es dirigirà a l’article que ha estat redactat en l’idioma en què el dispositiu mòbil està configurat. Això és força interessant en un centre tan visitat per tant públic extranger. En resum, decodificant el codi QR amb el nostre smartphone podrem ampliar coneixement, compartir-lo o, fins i tot, ampliar-lo.

Iniciatives d’aquest tipus ja han estat desenvolupades a centres com el Children’s Museum of Indianapolia o el Museu Dervy a Anglaterra però encara no s’havia dut a terme a Espanya. I a jutjat per la quantitat de televisions interessades per l’esdeveniment, realment semblava un fet força inusual fins el moment.

L’exposició “Joan Miró. L’escala de l’evasió” es podrà visitar a la Fundació Miró entre els dies 16 d’octubre i el 18 de març de 2012. Si aneu a visitar-la, no us oblideu el smartphone!

Podeu trobar més informació a:

  • article sobre GLAM-WIKI al blog del Museu Picasso
  • articlesobre la Viquimarató a Comunicación y Patrimonio

Les fotos han estat extretes de Wikimèdia Commons i en podeu veure més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s