Patrimoni cultural a les ones radiofòniques

Saber que els projectes tiren endavant tot i la dificultat actual sempre és un motiu de satisfacció. I saber que això passa en projectes de companys és motiu de doble satisfacció. Dani Gutiérrez, gerent de Diagnosi Cultural Consulting, i Dario Muhi, director de Ràdio Masquefa han establert una col·laboració setmanal per parlar de patrimoni a la ràdio.

Demà dia 4 d’octubre a les 12:15 hores, coincidint amb la inauguració de la nova temporada de Ràdio Masquefa, es farà la primera edició d’una col·laboració que encara no té un nom determinat però podria anomenar-se “Una mirada cultural al territori”; molt en la línia de les idees que Dani Gutiérrez difon al seu blog Diagnosis Cultural: el territori com el conjunt de tots els elements patrimonials (culturals, naturals, etcètera) que conformen el valor d’un lloc.

Tindrà una durada d’uns 30 minuts i contindrà diferents apartats, com són:

  • Aspectes relatius a tipologies de patrimoni, gestió, termes relacionats, etcètera.
  • Noves tecnologies aplicades al patrimoni: institucions i persones implicades en la difusió del patrimoni i els seus valors mitjançant les TIC (bloggers, usuaris de Facebook i Twitter, iniciatives novedoses en noves tecnologies, etcètera).
  • Propostes de visites i exemples de patrimonialització.
  • Entrevistes a persones que fomentin el coneixement i la posada en valor del patrimoni.

Ràdio Masquefa és una ràdio d’abast local i això vol dir que lluny de l’Anoia és difícil escoltar-ne el dial. Tot i així aquest any estrenen aplicació informàtica que els permetrà emetre per Internet. A hores d’ara, a més, s’està mirant la possibilitat d’enregistrar el programa perquè sigui possible escoltar-lo en diferit.

Personalment no conec gaire experiències de difusió de patrimoni a la ràdio des d’un marc eminentment teòric i des d’una mirada dirigida a la gestió. Més habituals, en canvi, són les recomanacions de visites i esdeveniments des d’una mirada del visitant. Des de Paisatges Culturals desitgem que aquesta nova mirada promogui una posada en valor del patrimoni i del nostre entorn així com el foment d’una anàlisi del patrimoni i els exemples de patrimonialització.

Ràdio Masquefa es pot escoltar al 91.6 de la FM o al seu web.

3 pensaments sobre “Patrimoni cultural a les ones radiofòniques

  1. Vangelis,

    Gràcies per aquest post al teu bloc! Espero estar a l’alçada i que el programa surti molt bé i sobretot que sigui d’interès!

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s