Recull de projectes on-line

Els darrers dies estan resultant molt inconstants pel que fa a la meva publicació d’entrades i participació activa a la xarxa. El treball en l’arrencada d’un parell de projectes de base on-line relacionats amb la posada en valor i la interpretació del patrimoni em tenen completament absorvit.

D’una banda Territori Obert (#to) és un projecte col·lectiu d’un grup de persones interessades en una visió àmplia del concepte de patrimoni, plasmada en el concepte de paisatge i conscients de les possibilitats que ofereix aquesta visió en el desenvolupament territorial com a vehiculadors de projectes, discursos, etcètera. Arran d’una sèrie de desvirtualitzacions hem decidit posar en marxa aquest projecte; i ho hem fet obrint a Internet un espai on difondre totes aquestes idees i posar en comú visions, projectes i opinions. Darrera de Territori Obert hi ha en Víctor Cornejo, Anna Abadia, Dani Gutiérrez i jo mateix. Podeu llegir el blog de Territori Obert aquí.

De l’altra Cafès de patrimoni és un altre projecte col·lectiu fruit de la desvirtualització d’un conjunt de persones interessades en la gestió, la interpretació del patrimoni i les noves tecnologies que va començar ara fa un any. Fins ara, la coordinació d’aquests esdeveniments es realitzava mitjançant Twitter però aviat va resultar impossible comunicar a tots els interessats qualsevol cosa degut a la limitació de caràcters d’una piulada.

Juntament amb Dani Gutiérrez vam decidir arrencar un blog, un lloc de trobada i seguiment dels “cafès de patrimoni”. Mitjançant aquest lloc web, tothom tindria accés a la informació i, paral·lelament, es podria difondre a Twitter qualsevol missatge amb el blog com a referència. Mitjançant un formulari es pot contactar amb algú del grup i la possibilitat de tenir diversos perfils al blog permet que tothom qui vulgui hi pugui participar. A més, el format de les trobades ha variat sensiblement. El nou format incorpora una visita a un centre patrimonial o monument, una xerrada inciada per una persona amb experiència sobre un tema concret que lligui la visita amb un tema relacionat. L’objectiu de la proposta és la creació d’un punt de trobada on compartir projectes i idees en un entorn format per persones de l’àmbit de la gestió, conservació i interpretació del patrimoni amb la intenció de fomentar el treball en xarxa. De moment la proposta ha tingut molt bona acollida. Podeu seguir el blog de Cafès de patrimoni aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s