IX Jornada de Patrimoni de la Pedrera. Centres i Interpretació.

El darrer semestre de cada any passa sempre el mateix: les jornades, cursos, ponències, congressos, etcètera entorn del patrimoni apareixen com bolets i és pràcticament impossible assistir a totes elles mentre la resta de l’any els esdeveniments d’aquests tipus són francament esporàdics.

XI Jornada de patrimoni de la Pedrera

Enguany, la meva epopeia podríem dir que va començar el passat dia 23 en la Jornada de Patrimoni de la Pedrera, la novena edició. Era la seva XI edició i enguany estava dedicada als centres d’interpretació. Va comptar amb la presència de Sue Millar, tot un descobriment per a mi, que va presentar la visió anglosaxona del model de centres d’interpretació.

Com passa sovint en aquestes trobades en les quals es compta amb la presència d’experiències exitoses d’altres països, les comparacions són odioses però especialment en una trobada com aquesta, en un tema com el que s’hi parlava i amb la presentació d’un estudi de cas: la gran proliferació de centres d’interpretació, molt d’ells creats a partir de fons europeus, havia donat lloc a una gran quantitat de centres obligats a tancar (alguns a les poques hores d’haver obert), centrats en temàtiques concretes, carents de personal i amb un futur del tot incert.

Podeu consultar un recull que jo mateix vaig fer de les piulades que es van emetre durant la presentació al següent Storify però certament en destacaria una reflexió que va fer Manel Miró en la qual mencionava que l’error dut a terme al nostre entorn sobre els centres d’interpretació era que ens havíem fixat massa en la paraula centre i havíem oblidat el concepte d’interpretació (la cita no és textual). I aquí deixo una pausa dramàtica per a què cadascú en tregui la seva conclusió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s