La meva història

El meu nom és Vàngelis Villar. Em vaig llicenciar en biologia especialitzant-me en antropologia física, àmbit en el qual vaig treballar prop de set anys fent recerca i formació.

He anat combinant la meva formació de científic amb el meu interès per les possibilitats educatives i culturals del patrimoni, formant part de projectes expositius, de comunicació cultural i de disseny d’activitats per a museus i centres patrimonials.

Actualment treballo al Departament d’Exposicions temporals i Activitats Didàctiques del Museu Olímpic i de l’Esport, a la muntanya de Montjuïc.

Paisatges Culturals és el racó on plasmo les meves experiències i opinions personals entorn de l’àmbit de la dinamització del patrimoni, la museologia i la museografia.

També em podeu trobar a:

Territori Obert, un projecte compartit amb els companys Víctor Cornejo, Anna Abadia i Dani Gutiérrez per a la dinamització de territoris i petits municipis en base al patrimoni.

Cafès de Patrimoni, projecte col·lectiu per a l’establiment d’un punt de trobada on compartir projectes i idees en un entorn format per persones de l’àmbit de la gestió, conservació i interpretació del patrimoni amb la intenció de fomentar el treball en xarxa.

Patrimoni Científic Educatiu, projecte orientat a la catalogació, documentació i posada en valor d’elements didàctics de temàtica científica emmagatzemats en escoles del municipi de Mataró i rodalies des de meitats del segle XIX. Ha donat peu a la producció expositiva Ciència Viscuda al Museu de Mataró durant el segon trimestre de 2015.

El curs on-line “Patrimonio 2.0.” de la plataforma Artica Online tracta d’oferir un marc teòric per establir projectes tecnològics de dinamització del patrimoni cultural. Se’n va fer una primera edició a principis de 2014 i la segona edició es preveu que comenci el dia 19 de novembre de 2014.

Poc a poc puc anar donant forma a una tasca que se’m va proposar des d’Amical Wikimedia: dissenyar i coordinar projectes per fomentar l’ús de la Viquipèdia en català en cercles orientats a la recerca i difusió de temàtica científica. És un terreny difícil però vaig posant fil a l’agulla en àmbits com l’arqueologia i la paleontologia.