Blogtrips i patrimoni

Fa uns dies em van comunicar que des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra se’m convidava a participar en una visita a la Ruta pels Castells del Sió que, en els propers dies, s’estrenarà a la comarca de La Segarra.

Cartell de la trobada

Los trobades de blogaires, o blogtrips, als quals es conviden usuaris actius de les xarxes socials són una eina utilitzada en l’àmbit del turisme per rebre aportacions al projecte i, a l’hora, per obtenir difusió del mateix per part dels mateixos participants. Tot i que Paisatges Culturals principalment tracta de patrimoni i projectes de dinamització m’ha semblat molt interessant que els organitzadors hagin cregut que pot oferir un valor afegit a la proposta.

I és que, realment, quina incidència i valor podria aportar comptar amb blogaires, usuaris de Twitter o Instagram a l’hora de presentar una exposició o una proposta en un museu? En aquest sentit, fa pocs dies, en una reunió arran la producció d’una exposició per al Museu d’Història de Catalunya, el seu responsable de premsa comentava que molt pocs periodistes acudeixen a les seves convocatòries. Contràriament, aquests actes no estan oberts a usuaris de la xarxa. Sembla doncs, que comptar amb persones actives a Internet per a què desenvolupin tasques de difusió mitjançant activitats creades per a ells podria obrir possibilitats de comunicació que, d’altra banda, no s’utilitzen en àmbits més enllà de determinats sectors vinculats al turisme i la hosteleria.

Pilar DM, gestora del blog El Dado del Arte, ja fa temps que batalla en favor de l’avantatge que suposaria detectar persones actives en la xarxa especialitzades en cultura per a què se’ls tingui en compte en determinades activitats de difusió.

4 pensaments sobre “Blogtrips i patrimoni

  1. Temps al temps, Vàngelis. Ja veuràs que això que comentes arribarà… Les xarxes socials i les noves maneres de comunicar en línia aniran guanyant terreny. Però és que encara arrosseguem velles maneres de treballar. La premsa convencional continuarà tenint en el seu paper, però aniran arrelant noves formes de fer arribar els missatges als públics adequats.
    Ens veiem a la Segarra!

    • Gràcies Jordi, crec que com venim dient amb alguns companys tot és posar-se d’acord i anar fent la nostra. Compto amb tu per si fem alguna reunió entre els bloggers que conec del món del patrimoni cultural i natural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s